Kampen om Huset

Vår dialog…

| 0 comments

Den 12e februari var Ungdomens Hus på Mötesplatsen, kommunens ungdomspolitiska plattform, väl där fick vi äntligen (efter fyra månaders ovisshet) reda på vem som är vår nya handläggare på Uppsala kommun. Vi fick även tillfälle att diskutera vår situation med några av de politiker som beslutar om Huset. För att fortsätta den dialog vi fick till där bjöd vi in alla deltagare och politiker, samt skickade inbjudan per mail till alla politiker i Barn- o Ungdomsnämnden, för ett liknande möte hos oss:

”Inbjudan till diskussionsträff Tema: Ungdomsinflytande och samhällsengagemang
Den 24e Februari bjuder Ungdomens Hus in politiker och allmänheten till en öppen debatt kring ungdomars inflytande. Mötet startar kl 15.00 och det bjuds på mat på plats.
Frågorna som kommer tas upp är bl.a.:
Var finns det plats för unga att själva arrangera sina egna aktiviter? Hur ser möjligheterna ut för unga att själva styra över sin verksamhet? Och vilket stöd kan man då vänta sig? Vad finns det för forum där unga möts oavsett bakgrund i ett vardagligt sammanhang?
Vi vill diskutera detta tillsammas med er för att förbättra för oss och andra unga i Uppsala.
Ungdomens Hus, ett kulturhus som förvaltas och drivs av ungdomar, historia men främst framtid kommer att ligga till grund för diskussionen. Andra erfarenheter kring denna fråga uppsakattas också för att öka samförståndet. Så kom och tyck till!
Var: Ungdomens Hus
När: 24 Februari
Tid: 15.00″

Tyvärr kom ingen politiker, av alla sittande politiker i vår nämnd valde ingen att närvara. Och vi kan förstå att man som politiker kanske inte alltid har tid, att man kanske vill vara ledig på helgen.
Det vill vi också.

Men politikerna verkar inte förstå att allt det arbete vi ungdomar på Huset utför gör vi på vår fritid, efter att vi har slutat jobba, efter att vi har slutat skolan, efter att vi har sökt nya jobb.

Kommentera

Required fields are marked *.